Hoe wil jij dat Nederland er over 10 jaar uitziet?


Om deze vraag te beantwoorden, willen wij zoveel mogelijk Nederlanders de gelegenheid geven om deze enquête in te vullen. Met deze grootschalige landelijke vragenlijst kunnen we erachter komen waar we in Nederland met z'n allen naar toe willen. We presenteren de resultaten in het najaar van 2014 aan iedereen die de enquête heeft ingevuld, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de politiek. Het doel is om op basis van ons gezamenlijke toekomstbeeld een beter Nederland te creëren.

Dus spreek je uit Namens Nederland en vul de vragenlijst in! Het duurt ongeveer 15 minuten.

Succes!


En hoe zit het met mijn privacy?
Je antwoorden blijven anoniem
X Je antwoorden in de vragenlijst blijven vertrouwelijk en anoniem. Ze worden opgeslagen en samengevoegd met antwoorden van andere deelnemers en vervolgens verwerkt.

De antwoorden van alle deelnemers komen samen in een rapport
Bij de verwerking van de antwoorden van alle deelnemers gaan wij op zoek naar stellingen / meningen met het grootste draagvlak. Deze stellingen / meningen worden vervolgens samengevat in een rapport, dat wordt aangeboden aan Nederland. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om op een directe manier een bijdrage te leveren aan de meningsvorming over de toekomst van Nederland.

Je kunt antwoorden tijdelijk opslaan met je e-mailadres om later verder te gaan met invullen
Als je begonnen bent met het invullen van de vragenlijst en je wilt even stoppen om later verder te gaan, kun je klikken op de knop 'Opslaan als' rechtsboven in je scherm. Je kunt dan vervolgens je e-mailadres opgeven om een link te ontvangen naar de vraag waar je gebleven was. Zo kun je op een later tijdstip op de link klikken en verder gaan met de vragenlijst. Je e-mailadres wordt apart opgeslagen en zal nooit in verband worden gebracht met je antwoorden.

Je kunt zelf kiezen om je e-mailadres op te geven of niet
Aan het einde van de vragenlijst kun je je naam en/of e-mailadres achterlaten als je op de hoogte wilt worden gehouden van plannen om Nederland beter te maken of vaker je mening wilt geven over onze samenleving. Je naam en/of e-mailadres worden apart opgeslagen in combinatie met je leeftijd en geslacht. Niemand kan je naam of e-mailadres in verband brengen met je overige antwoorden in de vragenlijst. Zo blijven je antwoorden volstrekt anoniem. Wij verzekeren je dat als je je naam en/of e-mailadres opgeeft, we die alleen gebruiken om je op de hoogte te houden van plannen om Nederland beter te maken of je mening te vragen over onze samenleving. Wij zullen in geen geval je naam of e-mailadres verkopen of op een andere manier voor commerciële of andere doeleinden toegankelijk maken.